Incluzio Sociale Basis / Wat we doen / Mantelzorgondersteuning

Mantelzorgondersteuning

Ben jij een mantelzorger?

Als mantelzorger zorg je onbetaald langdurig voor bijvoorbeeld je zieke partner, gehandicapt kind, vader of moeder, oom of tante, goede vriend(in) of buurtgenoot. Je hebt er meestal niet voor gekozen, het is je overkomen.

Het verlenen van mantelzorg is ontzettend waardevol. Vanuit Incluzio ondersteunen onze mantelzorgcoaches je graag waar het kan. Je kunt bij hen terecht om je hart te luchten, of voor informatie en advies over mantelzorg. Ook organiseren ze regelmatig trainingen en bijeenkomsten. Je kunt er in contact komen met andere mantelzorgers. Samen praten over mantelzorg helpt. Wil je in contact komen met onze mantelzorgcoaches? Neem contact met ons op via 088 2987653 of isbmantelzorgvenlo@incluzio.nl.

Ben jij jonger dan 25 en zorg je meer dan vier uur per week voor iemand in je omgeving, dan staan onze jongerenwerkers voor je klaar. Je kunt met hen in contact komen door een bezoek te brengen aan het Jongeren Service Punt, online via de instagrampagina van het jongerenwerk, of door een van de jongerencentra te bezoeken. Kijk daarvoor op de locatiezoeker.

Mantelzorgwaardering

De gemeente Venlo waardeert de inzet van mantelzorgers. Mantelzorgers krijgen daarom jaarlijks een cadeau van de gemeente in de vorm van de mantelzorgwaardering ter waarde van € 75,-. Dit bedrag staat op de Stadspas Venlo en kun je besteden bij deelnemende winkels, speeltuinen, (fysio)fitness etc. Wil jij meer weten over de mantelzorgwaardering, bijvoorbeeld waar je het exact kan besteden? Klik hier voor meer informatie.

Vraag jouw mantelzorgwaardering vanaf 1 februari weer aan!

Je komt in aanmerking voor de mantelzorgwaardering als:

  • Je minimaal 3 maanden, 4 uur per week voor de zorgvrager zorgt;
  • Je deze zorg verleent binnen de gemeente Venlo.

Verlengen
Ben je mantelzorger en reeds in het bezit van een Stadspas Venlo vanuit de mantelzorgwaardering? Dan kan je de waardering voor 2023 online verlengen in jouw persoonlijke omgeving op www.stadspasvenlo.nl/inloggen (houd je Stadspas Venlo bij de hand).
Met vragen over de stadspas kun je terecht bij StadspasVenlo via vraag@stadspasvenlo.nl of bel naar 075-6877879.

Nieuwe aanvraag
Ben je mantelzorger en vraag je voor de eerste keer de mantelzorgwaardering aan? Klik dan op de onderstaande button om het aanvraagformulier in te vullen.

Meld je aan voor de mantelzorg nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van alle bijeenkomsten, cursussen en activiteiten die georganiseerd worden door team mantelzorg Venlo?

Meld je dan aan voor de digitale nieuwsbrief.

Agenda

Workshop yoga voor mantelzorgers

Deze workshop geeft mantelzorgers de kans om in een kleine groep kennis te maken met yoga.

Mantelzorg verlenen is een mooie maar pittige uitdaging. Om hierin een juiste balans te houden, kan het fijn zijn om af en toe even te ontspannen en meer zorg voor je lichaam te hebben. Yoga kan je hierbij helpen.

De oorspronkelijk traditionele Hata-yoga houdingen worden vaak gekleurd door invloeden van verschillende yogastijlen en worden afgewisseld met korte meditaties en ademhalingstechnieken. Niet één les is hetzelfde.

De yogales is toegankelijk voor iedereen, tijdens de oefeningen wordt altijd een alternatief aangeboden wordt voor diegene die niet in alle houdingen zich prettig voelen.

De les wordt afgesloten met een korte maar diepe ontspanning.

Dinsdag 28 februari
Tijd: 19:00-20.30 uur
Of
Dinsdag 7 maart
Tijd: 10.00-11.30 uur

Locatie: Move2theBeat
Van Laerstraat 45, 5922 AA Blerick
Tegenover het station van Blerick.

Kosten: geen

Bij aanmelding voor deze bijeenkomst registreren wij je gegevens in ons mantelzorgbestand.
Kom je met twee personen? Vul dan allebei apart een aanmeldformulier in.

Mantelzorgbijeenkomst over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is er om mensen die hulp nodig hebben zo veel mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen. Denk o.a. aan dagbesteding, vervoer en woningaanpassingen. De gemeente Venlo zal hierover meer informatie over geven.

Ben je erbij?
Datum: dinsdag 21 maart 2023
Tijd: 19.00-20.30 uur
Locatie: Huis van de Wijk Park Rijnbeek
Rijnbeekstraat 180, 5913 GE Venlo

Kosten: geen.

Bij aanmelding voor deze bijeenkomst registreren wij je gegevens in ons mantelzorgbestand.
Kom je met twee personen? Vul dan allebei apart een aanmeldformulier in.

Webinar jonge mantelzorg

Is er bij jou thuis iemand ziek, gehandicapt, verslaafd of depressief? Dan ben jij een jonge mantelzorger!

In dit webinar zullen Yvonne van de Mortel en Jamale Boukhettame interactief aan de slag gaan om uit te leggen wie jonge mantelzorgers zijn, wat zij doen en wat jij voor hen kan betekenen.

Dit webinar is bedoeld voor iedereen! Want wist je dat een kwart van de jongeren in Nederland voor iemand zorgt?

Dus meld je aan als jongere, leerkracht, professional, ouder, etc.

Locatie: online in eigen tijd
Duur: 20 minuten.
Kosten: geen

Aanmelden webinar jonge mantelzorg

Winkels in de buurt