Incluzio Sociale Basis / Wat we doen / Mantelzorgondersteuning

Mantelzorgondersteuning

Ben jij een mantelzorger?

Als mantelzorger zorg je onbetaald langdurig voor bijvoorbeeld je zieke partner, gehandicapt kind, vader of moeder, oom of tante, goede vriend(in) of buurtgenoot. Je hebt er meestal niet voor gekozen, het is je overkomen.

Het verlenen van mantelzorg is ontzettend waardevol. Vanuit Team Mantelzorg Venlo ondersteunen we je graag waar het kan. Neem contact met ons op via 088 2987653 of isbmantelzorgvenlo@incluzio.nl.

Ben jij jonger dan 25 en zorg je meer dan vier uur per week voor iemand in je omgeving, dan staan onze jongerenwerkers voor je klaar. Neem contact op met Jamale Boukhettame via 06 82918342 of jboukhettame@incluzio.nl.

Mantelzorgwaardering

De gemeente Venlo waardeert de inzet van mantelzorgers. Mantelzorgers krijgen daarom jaarlijks een cadeau van de gemeente in de vorm van de mantelzorgwaardering ter waarde van € 75,-. Dit bedrag staat op de Stadspas Venlo en kun je besteden bij deelnemende winkels, speeltuinen, (fysio)fitness etc. Wil jij meer weten over de mantelzorgwaardering, voorwaarden en hoe je de Stadspas aanvraagt? Klik hier voor meer informatie.

Vraag jouw mantelzorgwaardering aan!

Je komt in aanmerking voor de mantelzorgwaardering als:

  • Je minimaal 3 maanden, 4 uur per week voor de zorgvrager zorgt;
  • Je deze zorg verleent binnen de gemeente Venlo.

De mantelzorgwaardering voor 2021 is helaas niet meer aan te vragen. De mantelzorgwaardering voor 2022 is aan te vragen van 1 februari 2022 t/m 31 oktober 2022 via deze pagina Aanvraag mantelzorgwaardering.

Kijk hieronder voor de locatie het dichtst bij jou in de buurt of neem direct contact met ons op

Winkels in de buurt