Incluzio Sociale Basis / Wat we doen / Mantelzorgondersteuning

Mantelzorgondersteuning

Ben jij een mantelzorger?

Als mantelzorger zorg je onbetaald langdurig voor bijvoorbeeld je zieke partner, gehandicapt kind, vader of moeder, oom of tante, goede vriend(in) of buurtgenoot. Je hebt er meestal niet voor gekozen, het is je overkomen.

Het verlenen van mantelzorg is ontzettend waardevol. Vanuit Incluzio ondersteunen onze mantelzorgcoaches je graag waar het kan. Je kunt bij hen terecht om je hart te luchten, of voor informatie en advies over mantelzorg. Ook organiseren ze regelmatig trainingen en bijeenkomsten. Je kunt er in contact komen met andere mantelzorgers. Samen praten over mantelzorg helpt. Wil je in contact komen met onze mantelzorgcoaches? Neem contact met ons op via 088 2987653 of isbmantelzorgvenlo@incluzio.nl.

Ben jij jonger dan 25 en zorg je meer dan vier uur per week voor iemand in je omgeving, dan staan onze jongerenwerkers voor je klaar. Je kunt met hen in contact komen door een bezoek te brengen aan het Jongeren Service Punt, online via de instagrampagina van het jongerenwerk, of door een van de jongerencentra te bezoeken. Kijk daarvoor op de locatiezoeker.

 

Mantelzorgwaardering

De gemeente Venlo waardeert de inzet van mantelzorgers. Mantelzorgers krijgen daarom jaarlijks een cadeau van de gemeente in de vorm van de mantelzorgwaardering ter waarde van € 75,-. Dit bedrag staat op de Stadspas Venlo en kun je besteden bij deelnemende winkels, speeltuinen, (fysio)fitness etc. Wil jij meer weten over de mantelzorgwaardering, voorwaarden en hoe je de Stadspas aanvraagt? Klik hier voor meer informatie.

Vraag jouw mantelzorgwaardering aan!

Je komt in aanmerking voor de mantelzorgwaardering als:

  • Je minimaal 3 maanden, 4 uur per week voor de zorgvrager zorgt;
  • Je deze zorg verleent binnen de gemeente Venlo.

Heb je niet eerder mantelzorgwaardering aangevraagd? De mantelzorgwaardering voor 2022 is aan te vragen van 1 februari 2022 t/m 31 oktober 2022 via deze pagina Aanvraag mantelzorgwaardering.

Heb je wel al eerder mantelzorgwaardering aangevraagd via de StadspasVenlo dan kun je deze verlengen via www.stadspasvenlo.nl/inloggen. Met vragen over de stadspas kun je terecht bij StadspasVenlo via vraag@stadspasvenlo.nl of bel naar  075-6877879.

Kijk hieronder voor de locatie het dichtst bij jou in de buurt of neem direct contact met ons op

 

Woensdag 6 juli is er een mantelzorgbijeenkomst Ergotherapie.

Wil je erbij zijn? Geef je op. Je bent van harte welkom.

Aanmeldformulier Mantelzorgbijeenkomst

Winkels in de buurt