Incluzio Sociale Basis / Agenda / Online training Niet Aangeboren Hersenletsel voor de mantelzorger

Online training Niet Aangeboren Hersenletsel voor de mantelzorger

Deze training is bedoeld voor mensen die zorgen voor een naaste met Niet Aangeboren Hersenletsel. Bijvoorbeeld je partner, één van de je ouders of een vriend of vriendin.

Hieronder valt elke afwijking of beschadiging aan de hersenen die na de geboorte is ontstaan. Het kan verschillende oorzaken hebben, maar het zorgt er eigenlijk altijd voor dat het leven verandert. Niet alleen voor jouw naaste, maar ook voor jou kan het grote impact hebben en het leven op z’n kop zetten. Je relatie, het huishouden, de sfeer in huis, het ouderschap, vriendschappen en financiën kunnen veranderen. Het leven zal opnieuw moeten worden ingericht.

De gevolgen zijn voor iedereen anders en niet altijd zichtbaar. Je naaste is misschien minder zelfstandig, sneller boos of ziet zelf niet in dat er dingen veranderd zijn. Jullie onderlinge verhouding verandert. Het is niet eenvoudig om voor iemand met hersenletsel te zorgen. En je hebt er elke dag opnieuw mee te maken.

In dit programma krijg je meer informatie over de mogelijke gevolgen van hersenletsel en tips voor hoe je hiermee om kunt gaan. Ook wordt stilgestaan bij de gevolgen voor jou en leer je hoe je jezelf in balans houdt.

Dit programma bestaat uit 4 sessies, waarbij je aanraden om één sessie per week te volgen, op een moment dat het jou goed uitkomt en in je eigen tempo.
Wil jij maar één of twee sessies doen? Ook dat is mogelijk. Dit kun je in het aanmeldformulier hieronder aangeven bij ‘opmerkingen’.

Inhoud van elke sessie:

  • Sessie 1: introductie en wat houdt NAH in.
  • Sessie 2: de gevolgen van hersenletsel. Denk aan cognitieve gevolgen, energie en belastbaarheid, karakter, prikkelbaarheid, angst en somberheid en ziekte-inzicht.
  • Sessie 3: gevolgen voor jezelf, impact op het gezin, rolverandering, verwerken en aanpassen, zorgkeuzes maken en gedachten en gevoelens.
  • Sessie 4: zorgen voor jezelf, veerkracht, in balans, om hulp vragen, opladen en ontspannen en de toekomst.

De mantelzorgcoach kan samen met je meekijken en eventueel ondersteunen bij het programma.

Heb je interesse? Meld je dan direct aan via het onderstaande formulier. Team mantelzorg zal dan een account voor je aanmaken waarmee zelf aan de slag gaat met het programma.

Heb je hier vragen over? Stuur dan een e-mail naar isbmantelzorgvenlo@incluzio.nl

Aanmelden online training NAH voor de mantelzorger