Incluzio Sociale Basis / Agenda / Jonge mantelzorg

Jonge mantelzorg

Ben jij jonger dan 25 en zorg je meer dan vier uur per week voor iemand in je omgeving, dan ben jij een jonge mantelzorger. Onze jongerenwerkers staan voor je klaar. Je kunt met hen in contact komen door een bezoek te brengen aan het Jongeren Service Punt, online via de instagrampagina van het jongerenwerk, of door een van de jongerencentra te bezoeken. Kijk daarvoor op de locatiezoeker.

Week van de jonge mantelzorger

Van 1 tot 7 juni 2023 is het wederom de Week van de Jonge Mantelzorger. Zoals elk jaar vragen we tijdens deze week extra aandacht voor jongeren die opgroeien met een hulpbehoevende in hun omgeving. Zij verlenen zorg binnen hun familie, hebben extra zorgen of missen zelf zorg en aandacht, doordat iemand in hun directe omgeving een chronische ziekte, beperking, psychische kwetsbaarheid, verslaving en/of taalachterstand heeft. Jonge Mantelzorgers helpen bijvoorbeeld mee in de fysieke zorg, hebben extra huishoudtaken en helpen met het regelen van de zorg. Daarnaast maken zij zich op jonge leeftijd ook meer zorgen dan leeftijdsgenoten en missen ze zelf soms de nodige zorg en aandacht, omdat de aandacht binnen het gezin vaak naar de hulpbehoevende gaat.

webinar jmz

Webinar jonge mantelzorg

Wil jij meer weten over jonge mantelzorgers? Hoe je ze kan herkennen en wat je voor ze kan doen?
Klik op de onderstaande button en bekijk onze interactieve webinar jonge mantelzorg.

Webinar jonge mantelzorg
jmz venlo isb

Jonge mantelzorger uit Venlo doet zijn verhaal

Jonge mantelzorgers praten niet altijd over hun thuissituatie, maar dit betekent niet dat zij het niet prettig zouden vinden als meer mensen zouden weten dat zij jonge mantelzorger zijn.

Bekijk het filmpje van een jonge mantelzorger uit Venlo.