Incluzio Sociale Basis / Agenda / Online training mantelzorg

Online training mantelzorg

Als mantelzorger zorg je minimaal 3 maanden, 8 uur per week voor je naaste. Dit is een hele prestatie en kan je veel voldoening geven. Het kan er ook voor zorgen dat je soms voor de uitdaging staat om alle ballen (werk, gezin, huishouden, sociale contacten, hobby’s, etc.) in de lucht te houden.
In dit programma sta je stil bij al je taken en hoe je hier een betere balans in kan vinden. Je krijgt tips om hulp te leren vragen of hoe je jezelf weer op kan laden. Ook sta je stil bij je emoties en hoe je hiermee om kan gaan. Verder krijg je inzicht in de wet- en regelgeving. Tot slot staan we stil bij jouw toekomstplannen.

Dit programma bestaat uit 4 sessies, waarbij je aanraden om één sessie per week te volgen, op een moment dat het jou goed uitkomt en in je eigen tempo. Wil jij maar één of twee sessies doen? Ook dat is mogelijk. Dit kun je in het aanmeldformulier hieronder aangeven bij ‘opmerkingen’.

Inhoud van elke sessie

  • Sessie 1: hierin wordt uitgelegd wat onder mantelzorg wordt verstaan. De eerste sessie wordt afgesloten met een vragenlijst om te onderzoeken of en in hoeverre je overbelast bent.
  • Sessie 2: hierin wordt een overzicht gegeven van vergoedingen, wet- en regelgeving en tips die kunnen helpen bij het vinden van creatieve oplossingen.
  • Sessie 3: hierin wordt uitgelegd hoe je het beste voor jezelf kan blijven zorgen.
  • Sessie 4: hierin staan lastige gevoelens, emoties en gedachten centraal.

De mantelzorgcoach kan samen met je meekijken en eventueel ondersteunen bij het programma.

Heb je interesse? Meld je dan direct aan via het onderstaande formulier. Team mantelzorg zal dan een account voor je aanmaken waarmee zelf aan de slag gaat met het programma.

Heb je hier vragen over? Stuur dan een e-mail naar isbmantelzorgvenlo@incluzio.nl

Aanmelden online training mantelzorg