Incluzio Sociale Basis / Agenda / Online training dementie voor de mantelzorger

Online training dementie voor de mantelzorger

Deze training is bedoeld voor mensen die zorgen voor een naaste met dementie. Bijvoorbeeld je partner, één van de je ouders of een vriend of vriendin. De diagnose dementie heeft veel invloed op het leven van je naaste. Maar ook jouw leven wordt op je kop gezet. Gelukkig hoeft het niet het einde te betekenen en zijn er genoeg mogelijkheden om samen mooie momenten te blijven beleven.
Jullie kunnen samen groeien in de nieuwe situatie en dit programma gaat je hierbij helpen!

Het is niet altijd eenvoudig om voor iemand met dementie te zorgen. Het is een uitdaging die op je pad is gekomen. Het kan bijvoorbeeld lastig zijn om je eigen grenzen te bewaken, vooral omdat je er voor de ander wilt zijn. In dit programma krijg je informatie over dementie en de gevolgen ervan, maar ook hoe je er als naaste mee om kunt gaan. Je leert hoe je jezelf beter in balans kunt houden. Zo kunnen jij en je naaste langer blijven genieten van het leven en elkaar.

Dit programma bestaat uit 5 sessies, waarbij je aanraden om één sessie per week te volgen, op een moment dat het jou goed uitkomt en in je eigen tempo.
Wil jij maar één of twee sessies doen? Ook dat is mogelijk. Dit kun je in het aanmeldformulier hieronder aangeven bij ‘opmerkingen’.

Inhoud van elke sessie:

  • Sessie 1: een nieuwe rol, rolverandering en grenzen bewaken.
  • Sessie 2: wat is dementie, ziekteverloop, verminderd denkvermogen, emotionele veranderingen, gedragsveranderingen en lichamelijke veranderingen/delier.
  • Sessie 3: hulp en ondersteuning, hulpvormen, regelzaken en (zorg)keuzes maken.
  • Sessie 4: omgaan met de situatie, verwerken en aanpassen, gedachtes en emoties, wat nog wel kan en een andere liefdesrelatie.
  • Sessie 5: jezelf niet vergeten, in balans blijven en je eigen leven doorzetten.

De mantelzorgcoach kan samen met je meekijken en eventueel ondersteunen bij het programma.

Heb je interesse? Meld je dan direct aan!

Heb je hier vragen over? Stuur dan een e-mail naar isbmantelzorgvenlo@incluzio.nl

Aanmelden online training dementie voor de mantelzorger