Incluzio Sociale Basis / Wat we doen / Aandacht voor ouderen

Aandacht voor ouderen

Veel senioren vinden het prettig en belangrijk om in hun eigen huis en vertrouwde omgeving te kunnen blijven wonen. Soms zijn er dan aanpassingen nodig. Onze seniorencoaches gaan graag met u in gesprek om te kijken waar we u mee kunnen ondersteunen. We zoeken samen naar mogelijkheden waardoor u zo lang mogelijk met plezier zelfstandig kunt blijven wonen. We bekijken wat u nog zelf kunt en wie u hierbij kan helpen. Misschien is er een goede vriend, familie of een buurman die u kan ondersteunen. En is er professionele hulp nodig, dan schakelen wij de juiste instanties in.

Anderen ontmoeten en meedoen aan activiteiten

Als u ouder wordt kan uw netwerk kleiner worden. Bij Incluzio Sociale Basis werken ervaren seniorencoaches en vrijwilligers die speciaal aandacht hebben voor senioren. Zij gaan met u in gesprek over wat er nodig is voor een gelukkig leven. Meedoen en contacten hebben met anderen is daarin ook belangrijk. Daarom organiseren wij groepsactiviteiten. Zo is er in iedere wijk een open inloop. Hier vinden op diverse dagen activiteiten plaats, zoals bijvoorbeeld creatief bezig zijn, of samen de krant lezen. De Coaches open inloop werken samen met vrijwilligers om een mooie daginvulling te verzorgen die u weer structuur biedt. Op die manier vult u de dag, blijft u in een ritme en zit u niet de hele dag alleen thuis. Wilt u weten waar in uw buurt een open inloop is, kijk dan op de locatiezoeker.

Huisbezoeken door vrijwilligers

Onze vrijwilligers brengen huisbezoeken aan inwoners van de gemeente Venlo van 70 jaar of ouder. Tijdens die bezoeken bespreken ze met u hoe het met u gaat, kijken ze waar u mogelijk behoefte aan heeft en vertellen ze over mogelijkheden in de gemeente.

Ondersteuning voor mantelzorgers

Het kan ook zijn dat u voor iemand anders zorgt. Wij hebben mantelzorgcoaches die speciaal voor mantelzorgers ondersteuning bieden. Ze kunnen u ook meer vertellen over bijeenkomsten, of bijvoorbeeld mantelzorgwaardering. Bezoek daarvoor de pagina van de mantelzorgcoaches.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen over langer zelfstandig thuis wonen, een huisbezoek of meedoen aan activiteiten? Neem contact op met één van de seniorencoaches, via 088 – 298 76 53 of bekijk de mogelijkheden via onze locatiezoeker.

Samen op pad met Dementievriendelijk Venlo tijdens Alzheimerweek 2022

Samen met Dementievriendelijk Venlo organiseren we in september meerdere activiteiten waaraan u kunt deelnemen.Bekijk via deze link de informatie over welke activiteiten dat zijn.

Doe mee!
Meld u snel aan bij Gerrie Gerards via ggerards@incluzio.nl of bij Daphne Basten via dbasten@incluzio.nl.

Winkels in de buurt