Incluzio Sociale Basis / Wat we doen / Jeugd & Jongeren

Jeugd & Jongeren

Een luisterend oor nodig, of iemand die met je meedenkt? Je kunt terecht bij de jongerenwerker in je eigen buurt.

 

Je kunt met al je vragen bij ons terecht: over school, vriendschappen, wonen, seksualiteit, schulden, problemen thuis. Wij hebben nooit een oordeel, we luisteren naar je en denken met je mee. Of het nu om een eenvoudige vraag gaat, of je situatie is heel ingewikkeld, we zijn er voor je en helpen je graag! Het scheelt al heel veel om eens met iemand te praten die begrijpt wat jij ervaart. Die handige tips geeft, met nuttige adviezen komt. Komen we samen tot de conclusie dat er méér nodig is? Dan kun je bijvoorbeeld meedoen met een training om je weerbaarder te maken.

Onze jongerenwerkers zijn actief in alle wijken van Venlo. Regelmatig organiseren we activiteiten voor en met jongeren in heel Venlo, bijvoorbeeld bij Loods38 in Venlo-Zuid, jongerencentrum Picus in Tegelen, jongerencentrum Jacx in Blerick of het jongerencentrum in de Witte Kerk in Venlo-Noord.

 

Voel je je wel eens alleen?

 

In Nederland voelt 8% van de jongeren zich chronisch eenzaam. Dat zijn gemiddeld 3 leerlingen per schoolklas. Je bent dus niet de enige.  Voel jij je wel eens eenzaam? Je kunt hier ook met onze jongerenwerkers altijd over praten. Misschien is Join us wel iets voor jou. Bij Join us komen jongeren samen en samen doen we leuke dingen. We leren zelfstandig vriendschappen op te bouwen en te onderhouden. Deelname aan join us is gratis en onze jongerenwerkers kunnen je er alles over vertellen.

 

Het Jongeren Service Punt Venlo is er voor jou!

 

Ook kun je met al je vragen, zorgen of gewoon voor een praatje terecht bij het Jongeren Service Punt op de Parade in Venlo. Onze jongerenwerkers weten wat er speelt en kunnen behalve goed luisteren, ook helpen met allerlei praktische zaken.

Ga je binnenkort studeren, of word je 18, dan kun je op de links klikken voor praktische informatie en tips waar je aan kunt denken.

 

Ik heb geen geld meer op mijn rekening. Ik kan mijn telefoonrekening niet meer betalen. Alweer een brief van de deurwaarder. Stapelen de problemen op?

 

Blijf hier niet mee zitten.  Met het Jongeren Perspectief Fonds kunnen wij jou helpen.

Bij het Jongeren Perspectief Fonds kijken we niet alleen maar naar de schulden, maar gaat het om jouw toekomst. Samen met met een vaste trajectbegeleider maak je een plan om weer grip te krijgen op je geld en je toekomst. Ondertussen werken we aan een oplossing voor je schulden en zorgen we dat de rekeningen op tijd betaald worden.

Wil je meer weten? Ben jij tussen de 18 en 27 jaar? Woon je in Venlo? Neem contact op met Niels Coopmans (JPF coördinator), via ncoopmans@incluzio.nl of 06-82 77 50 87

Wil je meer weten, kennismaken, of een keer (online) praten met een jongerenwerker uit je eigen wijk?
Neem dan contact met ons op!

Bezoek of stuur een bericht via onze instagrampagina of stuur de jongerenwerker in jouw buurt een whatsapp bericht.

Winkels in de buurt