Jeugd & Jongeren
Een luisterend oor nodig, of iemand die met je meedenkt? Je kunt terecht bij de jongerenwerker in je eigen buurt.
Je kunt met al je vragen bij ons terecht: over school, vriendschappen, wonen, seksualiteit, schulden, problemen thuis. Wij hebben nooit een oordeel, we luisteren naar je en denken met je mee. Of het nu om een eenvoudige vraag gaat, of je situatie is heel ingewikkeld, we zijn er voor je en helpen je graag! Het scheelt al heel veel om eens met iemand te praten die begrijpt wat jij ervaart. Die handige tips geeft, met nuttige adviezen komt. Komen we samen tot de conclusie dat er méér nodig is? Dan kun je bijvoorbeeld meedoen met een training om je weerbaarder te maken.
Onze jongerenwerkers zijn actief in alle wijken van Venlo. Regelmatig organiseren we activiteiten voor en met jongeren in heel Venlo, bijvoorbeeld bij Loods38 in Venlo-Zuid, jongerencentrum Picus in Tegelen, jongerencentrum Jacx in Blerick of het jongerencentrum in de Witte Kerk in Venlo-Noord.
Voel je je wel eens alleen? Meld je aan bij Join us!
In Nederland voelt 8% van de jongeren zich chronisch eenzaam. Dat zijn gemiddeld 3 leerlingen per schoolklas. Je bent dus niet de enige. Voel jij je wel eens eenzaam? Je kunt hier ook met onze jongerenwerkers altijd over praten. Misschien is Join us wel iets voor jou. Bij Join us komen jongeren samen en samen doen we leuke dingen. We leren zelfstandig vriendschappen op te bouwen en te onderhouden. Deelname aan join us is gratis en onze jongerenwerkers kunnen je er alles over vertellen.
Het Jongeren Service Punt Venlo is er voor jou!
Ook kun je met al je vragen, zorgen of gewoon voor een praatje terecht bij het Jongeren Service Punt op de Parade in Venlo. Onze jongerenwerkers weten wat er speelt en kunnen behalve goed luisteren, ook helpen met allerlei praktische zaken.
Ga je binnenkort studeren, of word je 18, dan kun je op de links klikken voor praktische informatie en tips waar je aan kunt denken.
Ik heb geen geld meer op mijn rekening. Ik kan mijn telefoonrekening niet meer betalen. Alweer een brief van de deurwaarder. Stapelen de problemen op?
Blijf hier niet mee zitten. Met het Jongeren Perspectief Fonds kunnen wij jou helpen.
Bij het Jongeren Perspectief Fonds kijken we niet alleen maar naar de schulden, maar gaat het om jouw toekomst. Samen met met een vaste trajectbegeleider maak je een plan om weer grip te krijgen op je geld en je toekomst. Ondertussen werken we aan een oplossing voor je schulden en zorgen we dat de rekeningen op tijd betaald worden.
Wil je meer weten? Ben jij tussen de 18 en 27 jaar? Woon je in Venlo? Neem contact op met:
Het algemene e-mailadres: jpf@incluzio.nl
of met een van de trajectbegeleiders:
Lieke Boshoven: 0683302501
Miranda Steeghs: 0682381879
Wil je meer weten, kennismaken, of een keer (online) praten met een jongerenwerker uit je eigen wijk?
Neem dan contact met ons op!
Bezoek of stuur een bericht via onze instagrampagina of stuur de jongerenwerker in jouw buurt een whatsapp bericht.
Zomerprogramma 2024 Jongerenwerk bekend!
Meld je snel aan bij het Jongerencentrum in jouw wijk, want vol=vol!
Escape Room Foute Centen
Met de Escape Room Foute Centen ton breng je je leerlingen spelenderwijs de gevaren en gevolgen bij van ondermijnende, criminele activiteiten.
Wat is ondermijnende criminaliteit?
Om de Escape Room te begeleiden is het belangrijk een goed beeld te hebben bij wat criminele ondermijning inhoudt. Criminelen handelen vaak georganiseerd. Zij werken samen, verdelen taken en maken gebruik van allerlei diensten en producten die hun activiteiten ondersteunen. Jongeren kunnen geronseld worden voor de volgende vormen van ondermijnende criminaliteit:
- Drugs runnen, verplaatsen, verkopen
- Geld witwassen / Geldezel (laten gebruiken van bankpas/pincode)
- Op de uitkijk staan
- Berovingen
- Betrokkenheid bij wapenhandel
- Drugs maken / planten knippen
- (Meewerken aan) mensenhandel
W9j kunnen je informeren hoe je de signalen van ondermijnende criminaliteit onder jongeren kunt herkennen, gespreksrichtlijnen en aanbevolen acties, indien je vermoedens heeft van betrokkenheid van een leerling bij ondermijnende criminaliteit.
Praktische richtlijnen
Bij de ton ontvang je een checklist, aan de hand waarvan je kunt controleren of de inhoud van de ton compleet is. Omdat we de tonnen aan veel scholen willen blijven uitlenen, is het van belang dat de inhoud van de ton compleet blijft. Immers, indien er een onderdeel kwijt raakt, is het spel niet meer te spelen. Wij vragen je dan ook om voorafgaand aan het terugbrengen van de ton de inhoud te controleren aan de hand van de checklist en er tijdens het spel op toe te zien dat de materialen compleet blijven.