Incluzio Sociale Basis / Agenda / Mantelzorgwaardering 2024

Mantelzorgwaardering 2024

Zorg je al lang onbetaald voor je partner, een familielid of bekende? Denk bijvoorbeeld aan zorg bij een langdurige ziekte, een beperking of hoge leeftijd. Dan ben je mantelzorger en heb je mogelijk recht op een mantelzorgwaardering. Oppassen op de kleinkinderen zonder ziekte of beperking valt buiten de definitie.

De mantelzorgwaardering is een cadeau van de gemeente Venlo ter waarde van € 75,-. Dit bedrag staat op de Stadspas Venlo en kun je besteden bij deelnemende winkels, speeltuinen, (fysio)fitness etc. Wil jij meer weten over de mantelzorgwaardering, bijvoorbeeld waar je het exact kan besteden? Klik hier voor meer informatie.

Om in aanmerking te komen voor de mantelzorgwaardering, zijn er enkele voorwaarden:

  • Degene die je helpt (je zorgvrager) woont in de gemeente Venlo
  • Je bent al minimaal 3 maanden mantelzorger
  • Je biedt zorg voor minimaal 4 uur per week

Als je mantelzorger bent voor één of meerdere zorgontvangers en je voldoet aan de gestelde criteria, dan krijg je toch maar een keer de waardering.

De mantelzorgwaardering voor het jaar 2024 kan vanaf 3 januari worden aangevraagd.
Groupcard zal als nieuwe aanbieder de mantelzorgwaardering verstrekken.

Hoe vraag je de mantelzorgwaardering aan?
Je kunt de mantelzorgwaardering aanvragen via de website: stadspas.venlo.nl

Vul je gegevens in en beantwoord enkele korte vragen. Jouw aanvraag wordt verstuurd naar Incluzio Sociale Basis. Zij checken of de aanvraag compleet is en of je voldoet aan de voorwaarden.

Als alles klopt, dan wordt binnen 8 weken na aanvraag een nieuwe Stadspasvenlo met daarop een tegoed van € 75,00 thuis gestuurd. (Indien je al een pas heeft via de participatieregeling, dan wordt na goedkeuring het bedrag bijgeschreven op de pas die je al in bezit hebt.)

Heb je moeite met het invullen, vraag dan om hulp bij een familielid of kennis. Of loop binnen bij een informatie- en adviespunt. Klik op de locatiezoeker voor een informatie en adviespunt bij jou in de buurt.

Heb je nog vragen over de (nieuwe) stadspas Venlo? Mail naar ma.meerts@venlo.nl.