Incluzio Sociale Basis / Agenda / Werk en mantelzorg

Werk en mantelzorg

In Nederland zijn 4,5 miljoen werknemers die naast het werk ook mantelzorgen, van een paar uurtjes per week tot langdurig en intensief. Dit betekent dat 1 op de 4 werknemers hun werk combineert met het zorgen voor een naaste. Dit kost veel energie, en kan behoorlijk pittig zijn.

Daarom willen we je informeren over verschillende ondersteuningsmogelijkheden voor werkende mantelzorgers. Denk aan tips voor het combineren van werk met de zorg voor je naaste, informatie over verlofregelingen, het gesprek aangaan met je leidinggevende en een online training over het combineren van werk met mantelzorg.

 

Tips om werk en mantelzorg te combineren

Graag geven we je enkele tips om de zorg voor je naaste beter te combineren met je baan. Denk aan het bespreken van je situatie met je leidinggevende en collega’s tot de mogelijkheden tot zorgverlof of het inzetten van extra budgetten. Ook geven we enkele tips om goed voor jezelf te zorgen

 

Tips om werk en mantelzorg te combineren

Verlofregelingen

Als werkende mantelzorger kun je gebruikmaken van verschillende verlofregelingen denk aan: calamiteitenverlof, kortdurend en langdurend zorgverlof.

Klik op de onderstaande button voor meer informatie.

Verlofregelingen

In gesprek met je leidinggevende

De combinatie werk en mantelzorg is iets om trots op te zijn. Toch kan het zijn dat je er liever niet over praat. Omdat je bang bent voor nadelige gevolgen. Of je wilt werk en privé gescheiden houden. Als je je situatie wél bespreekt met je leidinggevende en je collega’s, dan zorgt dat voor aandacht en begrip. Én voor hulp als dat nodig is. Wil jij meer informatie over je het gesprek aan kan gaan of enkele tips voor tijdens het gesprek? Klik dan op de onderstaande button voor meer informatie.

 

Meer informatie

Klik op de onderstaande button en bekijk een verhaal uit de praktijk. Een verhaal over een vader die zorgt voor zijn zoontje, waarbij hij in gesprek is gegaan met zijn werkgever om een goede balans te vinden tussen het werk en de zorg voor zijn zoontje.

Bekijk het filmpje

Online training WERK

Het is niet altijd gemakkelijk om werk te combineren met intensieve zorgtaken. De uitdaging is te onderzoeken wat jou op het werk kan helpen, om te zorgen voor een zo goed mogelijke balans. Elke situatie is anders en vaak is er meer mogelijk dan je denkt!

De trainingsmodule ‘WERK’ geeft je inzicht in de (wettelijke) regelingen die er zijn en welke jou kunnen helpen. Klik op onderstaande button voor meer informatie.

Ga naar de online training WERK

We waarderen jouw reactie!

Wat vind je van deze pagina?
Wat heeft jouw verder geholpen?
Mis je bepaalde informatie?

We waarderen het als je het onderstaande formulier anoniem invult.

Alvast bedankt voor de moeite!

De informatie op deze pagina heeft mij verder geholpen?