Incluzio Sociale Basis / TOP voor ouders en kinderen

TOP voor ouders en kinderen

TOP staat voor Tips, Ontspanning en Plezier, dit kan iedereen wel eens gebruiken. Ook ouders die hun kinderen opvoeden, en natuurlijk ook de kinderen zelf.

TOP richt zich op gezinnen om ouders te kunnen ondersteunen in de opvoeding en kinderen een leuke activiteit te bieden.

TOP biedt informele ondersteuning aan ouders en kinderen op een laagdrempelige manier. Dit wordt uitgevoerd door getrainde vrijwilligers in een kindvriendelijke omgeving. Deze vrijwilligers bieden één dagdeel per week opvang en individuele aandacht aan kind(eren) van 2 t/m 12 jaar, zodat ouders even tijd voor zichzelf hebben.

Een gezin ondersteunen, of kun je zelf ondersteuning gebruiken?

Helaas kan niet iedereen terugvallen op een netwerk bij het opvoeden van kinderen. Er is niet altijd steun vanuit de omgeving aanwezig. Steun, die soms nodig is om ook ervoor te zorgen dat de sfeer thuis goed is en blijft en dat er geen stressvolle situaties ontstaan.

Als vrijwilliger kun je deze gezinnen ondersteunen door tips te geven, ontspanning en plezier te bieden aan de kinderen. De ouders hebben dan tijd om dingen te doen die op dat moment nodig zijn, zoals afspraken met hulpverlening, uitrusten, sporten, noem maar op. Op die manier bied je ondersteuning aan ouders en plezier aan het kind.

Is je hart groot genoeg? En heb je tijd en ruimte voor een kind? Of heb je juist behoefte aan een steuntje in de rug bij de opvoeding en verzorging van je kind(eren)? Dan kun je bij ons terecht! Wij gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden bij TOP.

Voor meer inhoudelijk informatie, neem contact met ons op.

Nelly Esquivel
Coördinator TOP

Telefoon: 06 – 82 49 29 61
E-mail: nesquivel@incluzio.nl