Incluzio Sociale Basis / Wat we doen / (Preventieve) Ondersteuning bij opvoeding

(Preventieve) Ondersteuning bij opvoeding

Opvoeden, hoe doe je dat? Je krijgt er namelijk geen handleiding bij. Vaak doe je hetzelfde als jouw ouders of juist het tegenovergestelde. Vaak gaat het goed, soms niet en wat vandaag werkt, kan morgen ineens niet meer werken. Dat is niet erg, elk kind is namelijk anders en ook zaken zoals de puberteit, problemen op school of ingrijpende gebeurtenissen, zoals een scheiding of overlijden, spelen mee. Daarom ondersteunen wij zowel ouders als hun kinderen. Dit kan zijn met informatiemateriaal, trainingen en individuele coaching.

 

Vaak spelen er meerdere problemen tegelijk

 

Onze integrale benadering biedt dan uitkomst. Samen kijken we wat je vraag is, en wat maakt dat die vraag is ontstaan. Wat speelt er allemaal mee? We kijken naar het hele gezin en gaan met jou in gesprek om tot de best passende oplossing te komen. We maken gezinnen verantwoordelijk voor hun eigen oplossingen en laten ze weer geloven in zichzelf en in een betere toekomst. Heb je een vraag, kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op of bezoek de maatschappelijk werker op de basisschool.

Onze jongerenwerkers zijn er speciaal voor jongeren, hen begeleiden we bijvoorbeeld bij het vinden van werk of een passende opleiding, (zelfstandig) wonen, schuldsanering of omgaan met een verslaving of depressie. We kijken naar het hele gezin en gaan met hen in gesprek om tot de best passende oplossing te komen.

Ook bieden wij, met behulp van vrijwilligers, TOP ondersteuning aan ouders en kinderen, om ouders te ondersteunen en kinderen een leuk moment te laten beleven.

 

Incluzio sociale basis biedt preventie en professionele ondersteuning rondom opgroeien en opvoeden

 

Trainingen en bijeenkomsten voor kinderen
Wij bieden diverse trainingen en bijeenkomsten voor kinderen, om te zorgen dat problemen die nog klein zijn groter worden. Door er op tijd bij te zijn kunnen we erger voorkomen, preventief zoals dat heet. Is je kind bijvoorbeeld faalangstig? Of gaan jullie als ouders uit elkaar? In groepjes praten we daarover met kinderen, om hen tips te geven om met de situatie om te gaan. Maar ook als er thuis spanning is, door bijvoorbeeld een verslaving van een van de ouders, dan kunnen we de kinderen in deze situatie ondersteunen.

Trainingen op of voor scholen
Ook bieden wij diverse trainingen aan op en voor scholen. Wil je meer informatie over onze trainingen bekijk dan de informatie op deze pagina, of  mail ons via groepswerk@incluzio.nl

Kijk hieronder voor de locatie het dichtst bij jou in de buurt of neem direct contact met ons op

Winkels in de buurt