Incluzio Sociale Basis / Wat we doen / (Preventieve) Ondersteuning bij opvoeding

(Preventieve) Ondersteuning bij opvoeding

Opvoeden is niet gemakkelijk, dat weten we allemaal!

Op sommige momenten kun je daarbij wel wat extra ondersteuning gebruiken. Bij Incluzio Sociale Basis kunnen we je op diverse fronten ondersteuning bieden.

Support bij opvoeden en opgroeien

Biedt praktische hulp en begeleiding voor gezinnen met kinderen tot 12 jaar.

Soms hebben gezinnen het moeilijk door ziekte, problemen of stress. Opvoeden is niet altijd makkelijk. Daarom zoeken we een vrijwilliger die elke week langskomt om te helpen. Of het nu gaat om luisteren, praktische hulp, samen spelletjes met de kinderen doen, of een uitje naar het speeltuintje – we zijn er voor jouw gezin.

Jouw hulpvraag staat altijd centraal.

Voor een afspraak of meer informatie kun je eenvoudig contact met ons opnemen via: groepswerk@incluzio.nl of 088-298 76 53

TOP voor ouders en kinderen

Getrainde vrijwilliger biedt één dagdeel per week opvang en individuele aandacht aan kind(eren) van 2 t/m 12 jaar op een laagdrempelige manier in een kindvriendelijke omgeving, zodat ouders even tijd voor zichzelf hebben.  Ouders kunnen indien nodig ondersteuning vragen bij de coördinator i.v.m hun kinderen.

Preventie (o)ggz (ondersteuning bij opvoeden) zowel collectief als individueel

We doen ons best om preventieactiviteiten voor veel mensen tegelijk te organiseren, maar als dat nodig is, passen we ze ook aan voor individuen. We richten ons niet alleen op jongeren, maar ook op leraren, (sport)clubs, zorgmedewerkers, jongerenwerkers, maatschappelijk werkers en vrijwilligers. We bieden ook trainingen, workshops en voorlichting op maat aan. Zo willen we preventie sterker maken vanuit de basis van de samenleving en het stevig verankeren in onze gemeenschap.

Op basis van vier thema’s: positief opvoeden, leefstijl, Kopp/Kov en  mentale veerkracht en weerbaarheid.

Ons aanbod bestaat uit

Winkels in de buurt