Incluzio Sociale Basis / Wat we doen / Wonen in de gemeente Venlo

Wonen in de gemeente Venlo

Zelfstandig wonen en meedoen klinkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet altijd. Soms is daar wat extra ondersteuning voor nodig. Het kan zijn dat je moeite hebt met meedoen aan activiteiten, bijvoorbeeld door een ziekte of een beperking. Je kunt jouw huis zelf niet meer goed op orde houden. Of je spreekt de Nederlandse taal niet, waardoor je contact in de buurt mist. Elke situatie is weer anders. En dat vraagt om een andere oplossing.

Nieuw in de Nederlandse samenleving

Misschien kom je uit een ander land naar Nederland. Als nieuwe Venlonaar komen er veel dingen op je af. Soms is het dan fijn om een steuntje in de rug te krijgen, of iemand in de buurt te hebben die je wegwijs maakt. Om mee te kunnen doen is taal ook belangrijk. Als je de taal spreekt, dan is het gemakkelijker om contacten te leggen met andere mensen, werk te vinden, of bijvoorbeeld een gesprek bij de huisarts, of met de leerkracht van de kinderen te voeren.

Onze medewerkers ondersteunen je met praktische zaken. Ook weten ze hoe en waar je terecht kunt om de Nederlandse taal te leren. Dat kan een vrijwilliger zijn, die het leuk vindt om je te helpen met taal, of een cursus of opleiding.

 

Wonen op Proef

Wonen op Proef is een programma waarin inwoners ondersteund worden die uit huis zijn gezet of uit huis dreigen te worden gezet.

Wonen op Proef is een samenwerkingsverband tussen Incluzio Sociale Basis Venlo, Woonwenz, Antares en de gemeente Venlo. Inwoners doorlopen een traject van minimaal 18 maanden. In deze periode staat de woning op naam van Wonen op Proef. Samen met een eigen trajectbegeleider wordt er gewerkt aan een stabiele situatie op alle leefgebieden zoals wonen, werken en financiëen. Als het traject succesvol is verlopen krijgt de inwoner de woning op eigen naam en kan hij of zij weer zelfstandig verder.

Inwoners die uit huis zijn gezet wegens het overtreden van de opium wet komen niet in aanmerking.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via mail ISBWonenopproef@incluzio.nl of telefonisch: 088-2987653

Kunnen wij je ergens mee ondersteunen of heb je vragen? Neem contact met ons op!

Via onderstaande zoekfunctie vindt u de locatie het dichtst bij u in de buurt.

Winkels in de buurt