Incluzio Sociale Basis / Nieuws / Extra Informatie & Adviespunt in Bibliotheek Venlo om nog meer inwoners te kunnen ondersteunen

Extra Informatie & Adviespunt in Bibliotheek Venlo om nog meer inwoners te kunnen ondersteunen

Incluzio Sociale Basis en Bibliotheek Venlo hebben de handen ineengeslagen om een extra Informatie & Adviespunt te realiseren in de bibliotheek in het centrum van Venlo. Om de inwoners op deze manier nog beter te bedienen als het gaat om vragen over financiën, zorg en welzijn. Het spreekuur sluit perfect aan bij het dagelijkse Informatiepunt Digitale Overheid van Bibliotheek Venlo waar inwoners terechtkunnen voor alle digitale aanvragen. De mogelijkheid van directe doorverwijzing maakt het makkelijker voor de inwoners. De officiële opening van het nieuwe I&A-punt vond gisteren plaats door Geja Olijnsma, directrice van Bibliotheek Venlo en Ricardo Muller directeur Incluzio Social Basis. Ricardo Muller: “Zowel Incluzio Sociale Basis als Bibliotheek Venlo hadden al langer de wens om een I&A- punt te vestigen in de Bibliotheek. Hoe mooi is het dan dat we de handen ineen kunnen slaan en de inwoners op deze manier beter van dienst kunnen zijn. De Bibliotheek stelt een ruimte ter beschikking en wij de bemensing”.

Coördinator Angelique Weingarten van Incluzio Sociale Basis: “De Bibliotheek Venlo is een ideale locatie om een extra Informatie en Adviespunt te realiseren, omdat het naast de bestaande Informatie & Advies punten in de wijk zeer centraal gelegen is. Juist in deze moeilijke tijden waarin door de hoge kosten voor energie en levensonderhoud de financiële zorgen bij veel inwoners groeien, bieden de medewerkers van I&A hulp bij het aanvragen van regelingen en voorzieningen die de gemeente Venlo ter beschikking stelt. Bij alle spreekuren zijn budgetcoaches van Incluzio Sociale Basis aanwezig”.

Het I&A punt in de Bibliotheek is iedere donderdag geopend van 14.00 tot 17.00 uur.