Incluzio Sociale Basis / Nieuws / Kind en Echtscheidingsloket geopend

Kind en Echtscheidingsloket geopend

Elke dinsdag van 9 – 12 geopend: het loket voor kinderen (en ouders) in scheiding

Nieuw in Venlo: Het Kind en Scheidingsloket

Vanaf deze maand is er in Venlo het Kind & Echtscheidingsloket: een centraal loket voor kinderen en ouders die te maken hebben met (echt)scheiding. Alle gezinsleden kunnen hier terecht met vragen rond de (echt)scheiding. Het Kind en Scheidingsloket wordt gerund door betrokken professionals van Incluzio Sociale Basis en het Juridisch loket, in samenwerking met de gemeente Venlo.

Naar schatting 16.000 kinderen lijden onder de problematische scheiding van hun ouders. Het loket is bedoeld om de nadelige gevolgen voor kinderen van een (vecht)scheiding te voorkomen, te beperken of op te lossen.Omdat scheiden al ingewikkeld genoeg is, houden we het simpel en duidelijk: Voor alle vragen en zorgen van alle gezinsleden is er in Venlo nu één loket. Het Kind & scheidingsloket is gratis en voor alle gezinsleden.

Elke dinsdag is er spreekuur van 9.00 tot 12.00 uur op Boulevard Hazenkamp op de Albert Verweystraat 6 in Blerick.  Dit spreekuur is i.v.m. de coronamaatregelen uitsluitend op afspraak. Buiten de spreekuren kunnen mensen zich melden via het algemene nummer van Incluzio: 088- 2987653.Mailen kan ook: kindenscheidingsloketvenlo@incluzio.nl.