Incluzio Sociale Basis / Nieuws / Algemeen / Incluzio Sociale Basis Venlo per 1 april actief

Incluzio Sociale Basis Venlo per 1 april actief

Vanaf 1 april 2020 start Incluzio in Venlo onder de naam ‘Incluzio Sociale Basis Venlo’. Met 6 Teams Sociale Basis geeft Incluzio vanaf die datum samen met professionals, stagiaires, vrijwilligers, de bewoners en partners vorm aan de sociale basis in Venlo. De sociale basis bestaat onder andere uit open inloop, wijkteams en informatie en adviespunten.

Tijdelijk ondersteuning op afstand door Coronavirus

Door het Coronavirus zijn bijeenkomsten en andere activiteiten afgelast. Ook zijn de wijkvoorzieningen en inloophuizen gesloten. Er is helaas geen persoonlijke kennismaking mogelijk. Incluzio is vanaf 1 april wel volop bereikbaar voor bewoners en partners via telefoonnummer: 088 2987653 en via email: socialebasis@incluzio.nl

Medewerkers en vrijwilligers in de wijken bieden ondersteuning op afstand. Waar persoonlijk contact voor een zorg- of ondersteuningsvraag noodzakelijk is, wordt gewerkt volgens de laatste richtlijnen van het RIVM.

Bereikbaarheid en actieve bewonerscommunicatie

Per 1 april wordt de website en facebookpagina gelanceerd.
Omdat niet alle bewoners online actief zijn, communiceren we ook via flyers en posters. Een doe-het-zelf-bewonerskrant is in de maak en er is samen met ‘Eén tegen Eenzaamheid Venlo’ een speciaal bel-team opgericht voor mensen die behoefte hebben aan een praatje en / of boodschappendienst. Samen met cultuurpartners zoals Cultuur Impuls Venlo, die ook in de wijk actief zijn, smeedt Incluzio plannen voor kleine culturele activiteiten in de wijk en online. Ook zijn jongerencoaches op straat aanwezig.

Huizen van de Wijk

Zodra alles weer normaal is en de coronacrisis voorbij is, kunnen inwoners van Venlo terecht bij de Teams Sociale Basis voor informatie en advies over wonen, werken, welzijn en zorg. Zolang de huizen van de wijk en andere buurtvoorzieningen wegens het Coronavirus gesloten zijn, werkt Incluzio met het nummer: 088 2987653 en via email: socialebasis@incluzio.nl

Dubbele tijdsdruk en schouders eronder

“We hebben een mooi team van sterke professionals samengesteld en ervaren steun van een actief meedenkende Gemeente Venlo. Wij hebben er zin in en staan te trappelen om te beginnen!” aldus directeur Han Paulides.

Ondertussen vinden er nu al in de wijken van Venlo allerlei spontane buren-activiteiten plaats en mooie ondersteuningsacties door medewerkers van ‘Sociale basis’. Paulides: “Wij zijn ontroerd door de persoonlijke mails van vrijwilligers die graag na de Coronacrisis weer aan de slag willen. Fijn om te horen. Die mooie spirit willen we vasthouden en voortzetten. Wij kijken ernaar uit om iedereen te ontmoeten en de hand te schudden.”

 

Noot redactie: voor interviews of meer informatie kunt u contact opnemen met directeur HPaulides@incluzio.nl of TNabben@incluzio.nl, afdeling communicatie.