Incluzio Sociale Basis / Nieuws / Gratis zelfhulptrainingen voor inwoners van de gemeente Venlo

Gratis zelfhulptrainingen voor inwoners van de gemeente Venlo

Steeds vaker zoeken mensen met mentale, sociale of financiële problemen professionele hulp. Met gratis trainingen hoopt de gemeente Venlo ook hulp te bieden aan huis.

 

Het zelfhulpportaal werd vorige week gelanceerd door wethouder Jacques Smeets. Bij Incluzio Sociale Basis zijn ze heel blij met de lancering. ‘We hebben 28 trainingen op de website staan waar alle inwoners van de gemeente Venlo gratis gebruik van kunnen maken. We zijn blij dat het nu eindelijk gelanceerd is’, vertelt Robbert Bijl, maatschappelijk werker bij Incluzio Sociale Basis.

Trainingen

De website biedt trainingen aan die tips geven over omgaan met geld, mantelzorg of rouw. ‘Ik volg zelf een training om beter te leren plannen. Het helpt me om meer rust in mijn hoofd te krijgen. En ik ben heel blij dat dit op mijn pad is gekomen’, vertelt Joke Sijbers. Ze maakt al een tijdje gebruik van de trainingen van Incluzio. De trainingen bestaan uit video’s en opdrachten die je op je eigen tempo kunt maken. ‘Het bevat veel praktische tips, waardoor inwoners goed weten hoe ze met de thema’s om moeten gaan’, vertelt Bijl.

Samenwerking met gemeente

De gemeente Venlo faciliteert het project. ‘Het is voor de gemeente belangrijk dat wij de burgers optimaal kunnen bedienen’, zegt wethouder Jacques Smeets. ‘Er zijn veel vragen, ook op digitaal gebied. Dan is het belangrijk dat we de zelfredzaamheid van mensen kunnen verhogen. Dit soort innovatieve ontwikkelingen leveren daar een bijdrage aan.

Direct aan de slag?
Klik hier om het aanbod van zelfhulptrainingen te bekijken.

 

Bekijk hier filmpje van de lancering op Omroep Venlo