Incluzio Sociale Basis / Nieuws / Algemeen / Aanvraagtermijn Mantelzorgwaardering verlengd

Aanvraagtermijn Mantelzorgwaardering verlengd

In verband met Corona heeft de gemeente Venlo de aanvraagtermijn voor de mantelzorgwaardering verlengd tot nader bericht. 

Aanvragen mantelzorgwaardering

Ieder kalenderjaar vraagt u opnieuw de mantelzorgwaardering aan. Situaties kunnen namelijk veranderen. Zo ook uw rol als mantelzorger.

Aanmelden kan vanaf 1 juli 2020, maar vanwege de huidige maatregelen rondom het corona-virus wordt de inlevertermijn van het Mantelzorgcompliment verruimd tot nader berichtgeving.

U komt in aanmerking voor de mantelzorgwaardering als:

  • U minimaal 3 maanden, 4 uur per week voor de zorgvrager zorgt.
  • U de zorg verleent binnen de gemeente Venlo.
  • U kunt het tegoed van de Mantelzorgwaardering 2020, vanwege de huidige maatregelen rondom het corona-virus, tot nader berichtgeving besteden bij de aangesloten aanbieders binnen uw doelgroep.

Voldoet u nog steeds aan de voorwaarden en heeft u al een mantelzorgwaardering en een stadspas ontvangen? Dan is het verlengen van de mantelzorgwaardering eenvoudig: Ga naar “inloggen” via ‘Mijn Stadspas Omgeving’, naar uw eigen persoonlijke omgeving. Klik op ‘verlenging mantelzorgwaardering 2020 aanvragen‘ , beantwoord de vragen en verstuur de aanvraag. Wordt uw aanvraag goedgekeurd, dan wordt automatisch €75,- op uw pas bijgeschreven. Zo gemakkelijk is het.

Nieuwe aanvraag?

Heeft u nog geen stadspas en/ of vraagt u voor de eerste keer een mantelzorgwaardering aan? Dan vraagt u dit aan via Incluzio Sociale Basis. Stuur daarvoor een email naar: ISBmantelzorgVenlo@incluzio.nl. U krijgt dan een formulier toe gemaild. Wilt u liever persoonlijk contact met Incluzio Sociale basis? Bel dan met: 088 2987653.  Zij helpen met de aanvraag en kunnen ook helpen en adviseren op het gebied van zorg voor een naaste.

Voor meer informatie over Stadspas Venlo mantelzorg gaat u naar mantelzorg.