Incluzio Sociale Basis / Agenda / Aanvraag mantelzorgwaardering

Aanvraag mantelzorgwaardering

Zorg je al lang onbetaald voor je partner, een familielid of bekende? Denk bijvoorbeeld aan zorg bij een langdurige ziekte, een beperking of hoge leeftijd. Dan ben je mantelzorger en heb je mogelijk recht op een mantelzorgwaardering. De mantelzorgwaardering is een cadeau van de gemeente Venlo ter waarde van € 75,-. Dit bedrag staat op de Stadspas Venlo en kun je besteden bij deelnemende winkels, speeltuinen, (fysio)fitness etc. Wil jij meer weten over de mantelzorgwaardering, bijvoorbeeld waar je het exact kan besteden? Klik hier voor meer informatie.

Om in aanmerking te komen voor de mantelzorgwaardering, zijn er enkele voorwaarden:

  • Degene die je helpt (je zorgvrager) woont in de gemeente Venlo
  • Je bent al minimaal 3 maanden mantelzorger
  • Je biedt zorg voor minimaal 4 uur per week

Indien je mantelzorger bent voor één of meerdere zorgontvangers en je voldoet aan de gestelde criteria, dan krijg je toch maar een keer de waardering.
De mantelzorgwaardering voor het jaar 2023 kan worden aangevraagd van 1 februari 2023 t/m 31 oktober 2023.

Wij hebben de informatie nodig van jou als mantelzorger. Daarom vragen wij je de onderstaande gegevens volledig in te vullen. Heb je moeite met het invullen van onderstaand formulier, dan kunnen de medewerkers van informatie en advies hier ook altijd bij helpen. Klik op de locatiezoeker voor een informatie en adviespunt bij jou in de buurt.

Door het invullen en insturen van dit aanmeldformulier geef je toestemming om jouw persoonlijke gegevens op te nemen in het mantelzorgbestand en die te gebruiken voor het toesturen van lokaal nieuws voor mantelzorgers. Denk aan informatie over de mantelzorgwaardering, bijeenkomsten, cursussen en andere activiteiten voor mantelzorgers. Dit is gratis en vrijblijvend.

velden met een * zijn verplicht

Aanvraagformulier mantelzorgwaardering 2023