Workshop Klein Geluk voor de mantelzorger – wo 28 februari 2024

We gaan aan de slag met het boek ‘Klein geluk voor de mantelzorger’. Aan de hand van korte oefeningen uit dit boek gaan we aan de slag om ‘klein geluk’ terug te brengen in je leven. Het biedt je de mogelijkheid om je steviger, vrolijker en sterker te voelen zodat je zelf iets aan je geluk kan doen. Het zijn allemaal kleine oefeningen die je stap voor stap een beter gevoel geven.

Gun een moment voor jezelf, kom in contact met andere mantelzorgers door samen de oefeningen te doen en de workshop gezamenlijk af te sluiten met een lunch.

Datum: woensdag 28 februari 2024
Tijd: 10.30-13.00 uur.
Locatie: Boulevard Hazenkamp
Albert Verweystraat 6, 5921 AZ Blerick.
Kosten: geen

Aanmelden Workshop Klein Geluk voor de mantelzorger

Workshop Circl Mobility voor mantelzorgers – di 12 maart 2024

Circl Mobility is een workshop die perfect is een levendige en dynamische les die gericht is op het verkennen en verbeteren van de mobiliteit, flexibiliteit en lichaamsbewustzijn.

Je wordt aangemoedigd om je lichaam op een manier te bewegen en te strekken die de soepelheid van gewrichten en spieren bevordert. De focus ligt op het ontwikkelen van een gezonde lichaamshouding, het verminderen van spanning in het lichaam en het vergroten van de bewegingsvrijheid. Door de combinatie van bewegingen, ademhalingsoefeningen en doelgerichte stretching helpt Circl Mobility bij fysieke ontspanning en verminderen van stress.

Circl Mobility is voor iedereen! Of je nu op zoek bent naar een energieboost of juist wil ontspannen en tot rust wil komen.

Datum: dinsdag 12 maart 2024
Tijd: 19.00-20.00 uur
Locatie: Move2theBeat
Van Laerstraat 45, 5922 AA Blerick
Kosten: geen

Kom je met twee personen, vul dan twee keer het aanmeldformulier in, b.v.d.

Denk aan makkelijk zittende kleding en een fitnessmatje. (Als je geen matje hebt stuur dan een mail naar isbmantelzorgvenlo@incluzio.nl)

Aanmelden Workshop Circl Mobility

Mantelzorgbijeenkomst – uitvaartbegeleiding – di 9 april

Als mantelzorger zorg je met liefde voor je naaste. Een afscheid lijkt vaak ver weg omdat je druk bezig bent met zorgen. Toch wil je graag een afscheid dat afgestemd is op de wensen van je overleden naaste, zodat je er in de toekomst een mooie herinnering aan hebt. Daarom is het verstandig om daar de tijd voor te nemen en dit tijdig met je naaste te bespreken. Dat geeft ook minder stress en meer rust wanneer het zover is.

Claudia van Haeff van ‘Voor Altijd Bijzonder Uitvaartzorg’ zal deze avond vertellen hoe je van tevoren al zaken kunt bespreken en vastleggen. Ook zal zij meer vertellen hoe je bijvoorbeeld iemand met dementie kan betrekken bij een uitvaart. Claudia heeft hier ervaring mee en zoekt altijd samen met de betrokkenen naar wat er (nog) wel kan. Dit alles op een luchtige manier.

Datum: Dinsdag 9 april
Tijd: 19.00 – 20.30 uur
Locatie: Huis van de Wijk Park Rijnbeek
Rijnbeekstraat 180, 5913 GB Venlo
Kosten: geen

Aanmelden Uitvaartbegeleiding

Informatiebijeenkomst voor mantelzorgers – ma 27 mei

Dit is een jaarlijkse informatiebijeenkomst voor mantelzorgers
Er zijn verschillende ondersteuningsmogelijkheden voor mantelzorgers. Denk bijvoorbeeld aan een vrijwilliger, activiteiten voor je naaste, maaltijdvoorzieningen, vervoersmogelijkheden en het aanbod van team Mantelzorg. Graag informeren we je hierover. Ook bespreken we kort de zorgwetten zoals de zorgverzekering en de Wmo.

We geven je verschillende handvaten en tips mee over hoe je in balans blijft en je zorgen leert delen. Tot slot geven we enkele tips over het combineren van werk en mantelzorg.

Van mantelzorgers horen we in deze bijeenkomst graag welke behoeften en vragen er zijn, zodat wij ons aanbod daarop kunnen afstemmen.

Datum: Maandag 27 mei
Tijd: 19.00 – 20.30 uur
Locatie: Jongerencentrum Picus
Spechtstraat 56, 5932 VK Tegelen
Kosten: geen

Aanmelden informatiebijeenkomst